Hírek

A tanúsítvány új ruhája

2016 januárjától gyökeresen változik az épületek energiatanúsításának szabályozása. Ha nem is kell sutba dobnunk minden eddigi ismeretünket, néhány újdonságra, köztük radikális változásokra is készülhetnek a lakáspiaci szereplők, a felújítani vagy építeni szándékozók. Nézzük a (szerintünk)...

Így korszerűsítenek a magyarok

- Lakossági Energiahatékonysági Barométer 2014- A felújító háztartások több mint háromnegyede a vártnak megfelelő, vagy annál is nagyobb megtakarítást ért el a korszerűsítésnek köszönhetően – derül ki az Energiaklub legújabb, országos, reprezentatív adatfelvételéből.

Ki lesz az év felújítója?

Nyerjen duplán a felújítással! Családi házban lakik? Nemrég felújított? A beruházás most újabb előnyöket, sőt további megtakarítást hozhat! A leginkább költséghatékonyan felújító háztartás energiatanúsítványt és 100 ezer forint értékű energiatakarékos fényforrást nyerhet. Érdemes pályázni.

Könyvajánló: A gazdaságos felújítás

Új, hasznos kiadvánnyal jelentkezik az E-építés weboldal. "A gazdaságos felújítás" c. kiskönyvet ingyenesen tölthetik le az érdeklődők.

Megfelezzük a számlát?

Jól hangzik, ugye? Pedig nem puszta marketing szöveg. Egy kísérletben két hasonló adottságú épület fogyasztását hasonlítják össze, valós mérési eredményekkel. A különbség annyi, hogy az egyiket leszigetelték, a másikat nem.

Kérdőív

Az Energiaklub kíváncsi arra, hogy értékelik támogatói, partnerei, és azok, akik rokonszenveznek céljaival, tevékenységével. Ezért arra kérjük, hogy szánjon pár percet kérdőívünkre. Azt reméljük, hogy az Energiaklub munkatársai a visszajelzésekből leszűrhető tanulságok mentén még sikeresebben...

Az én házam...

Ki ne lenne (joggal) büszke új vagy felújított házára? Pláne ha az a ház energiahatékony! Most itt az alkalom, hogy másoknak is megmutassa a szuperhatékony kazánt, a kitűnően hőszigetelt falakat, a remek fűtésszabályozást, vagy bármit, amitől az Ön háza jobb, mint a többi!

Nálad is szigetelhetnek!

Egyedülálló energiamegtakarító kísérletet indít a Knauf Insulation. A szigetelőanyagokat gyártó szakcég április 30-ig várja azon családok jelentkezését, akik közül egy szakértői team által kiválasztott két család energiamegtakarítási kísérleten vehet részt.

Mi változik a tanúsításban?

Január elsejétől néhány újdonsággal kell számolni azoknak, akik lakást adnak el, vagy valami más okból igényelnének épületenergetikai tanúsítványt. A Magyar Energiahatékonysági Intézet rövid összefoglalójából kiderül, mik a legfontosabb változások a tanúsítás szabályozásában.

Véget ért a tréningsorozat

A "Küszöbön a felújítás!" program keretében, a 2012.szeptember 12. és november 28. közötti időszakban tréningsorozatot tartottunk.Ebben az időszakban 8 vidéki helyszínt érintettünk.